dimecres, 10 de setembre del 2014

Càlig, 2011-2014

La vila de Càlig ha estat des de la Transició un fortí dels socialistes valencians, fins que al 2007 es va donar la volta a la truita i el PP va prendre les regnes. Tot resseguint el símil futbolístic, el PSPV només va estar una legislatura a l'infern i va recuperar, per majoria absulta, la composició del plenari calijó. Els populars baixaven a 4 seients i Compromís ocupava l'onzé regidor.

Font: mispueblos.es

Al llarg d'aquestos anys, la llista de regidors ha patit diversos canvis. Pel que fa a l'equip de govern dirigit per Ernestina Borràs, la regidora de Cultura Anna Saura va deixar el càrrec per motius personals, substituint-la Carles Arasa. Mentre, a les files del PP, el número 6 de la candidatura ocupa l'espai deixat per les renúncies de José Joaquín Sanz i Jesús Damián Anglès.

Les eleccions del 2011
Curiosament, la mateixa nit electoral que donava majoria absoluta al PSPV local, els votants calijons li donaven la majoria dels vots autonòmics al PPCV, si bé es cert que frec a frec amb els socialistes: només 16 vots de diferència, 44-42 als percentatges. Compromís va ser de nou tercera força amb una fidelitat de vot matemàtica: sols va traure dos paperetes menys que a les municipals, i va repetir percentatge, al voltant del 9%. 
A la tardor, el PP va guanyar les eleccions al Congrés de Madrid amb més del 50%. 50,41% per a ésser exactes. Per darrere passaven els socialistes amb un 38,6%, i de nou, com alterniva al bipartidisme, Compromís, amb un 5,5%, poc més de la meitat dels anteriors resultats.

Les eleccions del 2014
Càlig és una vila de vot canviant, i el passat maig va fer un nou revolt. Ara éren els socialistes qui encapçalaven els resultats, amb poc més del 40%. Quasi onze punts més que els populars, els quals treien el pitjor percentatge d'aquest cicle electoral. No sols això: Primavera Europea-Compromís va pujar fins el 6,58% i va ser, com abans, la tercera formació, ara bé, només amb un vot per sobre de Podem. Altres partits minoritaris a destacar són UPyD i Esquerra Unida, que van superar amb escreix el 3%.
Així, si apliquem aquestos resultats al simulador electoral d'Icon.cat, trobem que les properes municipals no ha canviat el panorama: sis per als socialistes, quatre per als populars i un per als valencianistes, sempre tenint present les amples diferències de participació entre ambdòs comicis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada